Tuesday, August 02, 2005

U2 i Parken - Billeder mv...

I aftes var aftenen hvor verden største rockband besøgte københavn. Laust, Mette og Lars var klar og vi startede med spisning på Cafe Elvira på Østerfælled torv. (Lausts billeder kan ses her). Det var godt og mens vi spiste begyndte det først at små regne og siden styrte ned. Netop som vi havde betalt regningen under diskussion om hvorvidt taget var på og hvem der havde regntøj med (ingen) stoppede regnen og vi begav os mod parken sammen med de 48.000 andre der havde fået billetter til koncerten.

dscn2495

Vi kom vel ind udstyret med Nikon (alle billeder er online - hvilket betyder der er mange dårlige og nogle få gode....vælg selv) og intet regntøj og begav os mod plænen.

Her skal der iøvrigt lyde en "lille" klage til sikkerheden. Det tjek vi var igennem kunne vi sagtens have fået en lille panserværns raket gennem men også kun hvis havde holdt den under jakken. Det var ikke overvældende.

Vel ankommet kunne det først billede inde fra parken tages samtidig med at Razorlight gik på og arbejdede hårdt for at få pisket en stemning op. Det gik ikke så godt. Stemningen i gruppen var høj og vi diskuterede om de famøse snore af lys mon var pakket ind eller om vi var endt til en discount udgave af en U2 koncert. Snorene kom aldrig frem men der var ikke meget discount over det setup vi kom til at overvære over de næste 2.5 time...

U2 ankom til scenen klokken ca. 21:45 hvor de som ventet lagde ud med Vertigo (Setlisten var i øvrigt mage til den fra Oslo). Det var stærkt og der manglede ikke noget.

Under Beautiful Day var der som Bono.dk havde været fremme med en del danske flag og rød/hvide farver. Meget festligt men hvor meget dem på scenen egentlig fattede er svært at sige.

På trods af Lausts forsøg på at afsætte kone Pernille til Bono var det en anden der blev hevet op til en sang og en dans. Personligt ikke noget jeg var imod men skuffelsen var stor. Måske kunne det have været anderledes hvis vi ikke stod 30 meter fra scenen...

De mange bekymrign er om hvad "Scenen" kunne forstummede da den endelig kom igang. Det var smukt - men kunne i mine øjne ikke måle sig med POP fra 1997.

Koncerten sluttede klokken 00:14 med nedenstående på skærmen og vi kunne begynde vores exit fra Parken. Det tog til 00:51 hvor vi stod i Lausts opgang og lånte tørt tøj til hjem turen. Tak til Laust for tøjet og tak til Mette og Lars for hjemturen....

Det var en smuk men våd koncert hvilket afspejler sig i de manglende billeder mod slutningen. Mit kamera har det ikke godt med vand og der var MASSER af det. Bare det at stå med det i hånden var umuligt og jeg var nødt til at gemme det væk i min trøje for at være sikker på at det kunne overleve. Blandt andet ville jeg gerne have haft billeder af Zoo Station. Man skal nok have set dem på Gentofte for at se storheden. Koncerten der startede med at Bonos positur blev vist på nogle af den utallige skærme på scenen. Man vidste ikke om han var der eller ej. Det samme blev gjort i Parken i aftes og jeg synes selv at det var coolt...

Bonos Stemme bar smukt Miss Sarajevo men knækkede under de få strofer fra Seven Seconds. Ikke noget der havde betydning for koncerten.

JP skriver "Vildt sus  i oplevelses-Parken". BT skriver "Sejlende Suverænt" med en slet skjult reference til at det silede ned under store dele af koncerten. 

Fantastisk og vi venter spændt på DVD'en som jeg håber kommer.. Jeg fik også optaget et par videosekvenser (1, 2, 3, 4) med min telefon.

No comments: