Wednesday, August 22, 2007

Mine første erfaringer med Synology DS207

Jeg vil splitte dette op i to da min brug af min DS207 i virkeligheden er todelt. Først og fremmest er det en NAS med plads til 2 diske internt som kan køre RAID 0 eller 1. Til den del af det har jeg absolut ingen problemer at komme med. Det virker bare og det burde det vel egentlig også.

Del to er straks mere problematisk og jeg skal gerne påtage mig en god del af skylden for det. Indbygget i boxen er at den kan køre Apache, MySQL og PHP. Dette var den egentlige grund til at jeg købte den da jeg så ville kunne hoste min blog i WordPress som kræver præcis dette og som jeg før har kigget på som en potentiel afløser for Pebble som jeg ellers ganske godt kan lidt pga. det simple setup uden databaser eller andet.

Når man kommer fra en full blown Ubuntu installation med Apache, Tomcat osv. er man vant til at have fuld kontrol over alt og det gør at man nok er lidt forvent ifht. hvad der kan lade sig gøre og ikke kan lade sig gøre.

Min blog er hostet under busknet.com/blog og jeg havde tidlige en forward fra busknet.com til /blog. Det kan man ikke mere.

Jeg har tidligere gjort en del ud af at holde øje med min log da jeg nok er lidt paranoid. Pt. har jeg stadig ikke fundet ud af hvordan jeg finder Apaches logs da jeg ikke har hverken telnet eller ssh adgang til boxen.

Der er ikke mulighed for Java applikationer på boxen som f.eks. Streamsicle som jeg tidligere har kørt. Der er ikke mulighed for at køre Kissdx som jeg gjorde på min tidligere maskine.

Opsiderne er Photostation som gør det let at dele billeder incl. metadata med familie og venner.

Til slut skal det siges at alle ovenstående problemer kan fixes med mods (ikke helt sikker på Streamsicle) som der er et hav af.

No comments: