Thursday, January 24, 2008

Derfor bliver AppleTV og AppleTV2 ved med at være pæne hvide kasser

Computerworld kommer i dag med en del af forklaringen på hvorfor det bliver svært for Apple at tilbyde lejefilm fra ITunes i Danmark og andre europæiske lande. Der er ikke fri bevægelighed for rettigheder hvilket betyder 28 individuelle forhandlinger med filmselskaberne om at leje film ud i ITunes. Synd og skam

2 comments:

Laust said...

Hvad er AppleTV2? Det Apple har annonceret er den samme boks hvor softwaren bliver opgraderet om et par uger.

AppleTV har længe været den letteste måde at flytte indhold fra internettet (næsten direkte) til ens TV og med opgraderingen bliver det faktisk direkte til TV'et.

Det er ærgeligt med film udlejning, men det vil være ens for alle der går ind på det marked - måske på nær Sony og PS3 som har en lille fordel men indtil videre mangler distributionskanalen.

Men mon ikke det også kommer til DK, det lykkedes jo med musikbranchen og det må være samme process Apple skal igennem en gang til.

Det er dog ret pudsigt at vi har et indre marked hvor der ikke er taget hånd om den side endnu. Jeg synes efterhånden at det er tit jeg støder på at en online shop, f.eks. amazon.co.uk ikke må sælge/sende produkter uden for GB på grund af rettigheder - sidst var den en lampe fra Phillips. Svenske netbutikker oplever man også tit ikke vil sende uden for Sverige.

Laust said...

Meget interessant så tager denne uges Harddisken (fra DR P1) lidt fat på problemstillingen med manglende frihandel for digitalt indhold - det er i starten programmet og diskussionen tager udgangspunkt i Post Danmarks fordobling af fortoldningsgebyret de opkræver, det er steget fra 75,- til 150,-

Udsendelsen kan hentes her:
http://podcast.dr.dk/P1/HARDDISKEN/2008/HD_080125.mp3

eller ved at abonnere på podcastet her:
http://podcast.dr.dk/p1/rssfeed/harddisken.xml