Wednesday, February 23, 2005

Blogging med MSN Spaces

Som en respons til Lausts blog om Blogger.com så har jeg sat mig ned og skrevet dette om MSN Spaces. Alt der kræves er et Passport som er ganske gratis og giver blandt andet adgang til Messenger og Hotmail. MSN Spaces er det nyeste skud på stammen fra MSN og det er ikke kun en blog men også et sted hvor man kan dele billeder, lister, bloglister, boglister og musik. Musik er ikke som de gode gamle Napster dage (som i øvrigt også er ved at få sin rennæcense) men mere en liste over musik som man hører pt. Lidt a la en airliste fra en radio.

index.2 Man starter med at logge ind på http://spaces.msn.com
index.4 Her angiver man det Passport ens blog skal oprettes med
index.6 Man bliver herefter bedt om at angive Bloggens navn, URL og at acceptere reglerne for brugen af spaces
index.8 Herefter kan der være lidt roderi med blognavnet som kan være taget
index.10 Herefter kan man tilpasse sit site på forskellig måde. man kan vælge farver, layout og hvilket moduler man ønsker skal være tilgængelige på sitet. Dette kan laves om på et senere tidspunkt
index.12 Det færdige site kan herefter ses

Herefter kan gå i gang med at blogge. Det er værd at bemærke at der kun er 10 mb plads på MSN Spaces. Det vil sige at der ikke er plads til ubegrænsede mængder af billeder i høj kvalitet. Det betyder også at man kan forvente at skulle rydde op i diverse billeder mv. efterhånden som tiden går. Mon ikke der er plads til forbedring på den konto fra MSN's side når man tænker på at GMail f.eks tilbyder 1 GB plads til sine brugere :-)

Mht. sikkerhed kan man begrænse adgangen til sin blog til kontakter på Messenger. Dette er både godt og skidt hvis man tænker på hvad den oprindelige ide med blogging er. Hvis man ønsker at dele information med sine venner som principielt ikke vedkommer andre er det tilgængæld helt ok og fungerer virkelig godt.

This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

No comments: